ARTICLE #VITALCEM: #LUMBÀLGIA #CEMEDITERRANI

LOGO-ONES-VITALCEM-png

ARTICLE VITALCEM: LUMBÀLGIA

Darrera d’aquest nom s’hi amaguen moltes estructures. No es pot diagnosticar lumbàlgia a una persona que té mal a les lumbars, ja que això és molt senzill i poc precís. Ja sabem que àlgia vol dir dolor, i per tant el dolor a les lumbars és una lumbàlgia. Si ens quedem a aquí el nostre tractament també serà poc precís.FOTO X ARTICLE

La zona lumbar, específicament, està formada per vertebres, discs intervertebrals, facetes articulars, lligaments, músculs, medul·la, arrels nervioses, arteries, venes, conducte limfàtic i fàscia. Però no hem d’oblidar que aquestes 5 vertebres tenen, per damunt, per a baix , a dreta i esquerra, d’altres estructures íntimament relacionades i que faran que si hi ha una disfunció o alteració en alguna d’aquestes provoqui una disfunció o alteració també en aquesta zona lumbar.

Aquestes estructures poden ser: vísceres ( colon, bufeta urinària, ronyons, intestí prim, pròstata, fetge), altres estructures musculars ( diafragma, psoas ilíac, quadrat lumbar…), estructures vasculars ( arteria aorta, arteria iliolumbar,vena cava, venes iliaques,vasos limfàtics…), estructures nervioses (plexe lumbosacre, cua de cavall).

FOTO X ARTICLE 2Possibles correspondències amb la lumbàlgia:

  • Hipertò d’un múscul.
  • Disfunció d’algun òrgan, ja sigui per congestió, ptosi…
  • Una combinació de les dues, que pot provocar una alteració de les relacions de pressió intraabdominal, o una congestió del sistema venolimfàtic, o una hipertensió del diafragma abdominal…

Per tant, davant una lumbàlgia, si no tenim una patologia clara com podria ser una fractura, patologia òssia/articular, protusió/hernia discal, estenosi del canal vertebral, patologia reumàtica o inflamatòria, espina bífida… hauríem d’ésser una mica més curiosos i intentar buscar l’origen d’aquesta. I no posar l’etiqueta LUMBÀLGIA.

Marta Ballester

Fisioterapeuta. Col. 3929

LOGO-VITALCEM-png

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s