Article #Vitalcem: “Cames cansades” #CEMediterrani #salut #bellesa #massatgista

LOGO-ONES-VITALCEM-pngCAMES CANSADES

Amb l’estiu i la calor és més normal sofrir de cansament i pesadesa a les cames, podem notar que retenim més líquid, que les tenim més pesades, que se’ns inflen, tenir enrampades, formigueigs, cansament, etc.
La insuficiència venosa és una de les principals causes per la pesadesa de cames, com també influeixen els mals hàbits de vida, el sedentarisme, una mala higiene postural (per exemple encreuar les cames, estar molt de temps dempeus o assegut), l’excés de pes o la presa de certs medicaments. Una altra causa, són certs desarreglaments hormonals com la menstruació i l’embaImatge 1ràs, que són dues etapes en què és habitual tenir una major retenció de líquids i major pesadesa a les cames. Així mateix hi ha problemes de salut que també poden provocar edemes, així com problemes genètics o traumatismes

Les cames cansades es deuen bàsicament a la contenció biològica a l’interior de les venes. Aquestes perden la seva elasticitat, la seva resistència, la seva tonicitat… Si a això li unim factors externs com el cansament o la calor, els vasos sanguinis es ressenten encara més. Tot això fa que la circulació de les nostres cames es torni lenta, s’acumulin líquids i apareguin aquestes inflors.

No obstant això, les altes temperatures no han d’acovardir-nos i fer-nos patir sense més dolors, enrampades, edemes i inflors a les nostres cames. És moment d’intensificar la cura que, no obstant això, ha de ser una constant durant tot l’any.

Consells que podem seguir per alleujar aquesta molesta sensació:
• Quan arribis a casa, treu-te les sabates, posa les cames en alt. D’aquesta forma facilitem la circulació i permetem que es vagin descongestionant.
• Cal evitar la roba ajustada o que estrenyi, així com els talons massa alts.
Augmenta el consum de líquids, almenys dos litres d’aigua al dia.
• Important que disminueixis el consum de sal, de farines refinades, de begudes amb gas i ensucrades… tot això afavoreix la retenció de líquids i la mala circulació.
• Eliminar l’alcohol i el tabac.Imatge 2
• Cal fer exercici, per millorar la circulació.
• Dutxes d’aigua freda en sentit ascendent.

Si tenim tendència genètica a patir de varius, és doncs bàsic que ens esforcem més a cuidar-nos.

Existeixen tractaments que poden ajudar-nos, entre ells estan els massatges terapèutics. Un dels més beneficiosos per a aquest problema és el massatge circulatori, ja que està enfocat a activar el risc sanguini i limfàtic, afavorint l’intercanvi cel·lular
Un bon massatge pot ajudar-nos a millorar aquestes sensacions i a reduir aquests dolors a les nostres cames. El massatge circulatori a les cames ens servirà per a activar el risc sanguini, reduir la retenció de líquids eliminant així les toxines. Amb això millorem la sensació de pesadesa a les cames, a més d’alleujar la incidència de varius, si n’hi ha.

Carmen Lorenzo
Massatgista terapèutica

LOGO-VITALCEM-png

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s