Article #Vitalcem: “Teràpia Manual” #osteopatia #CEMediterrani #salut

LOGO-ONES-VITALCEM-png

Andrew Taylor Still a la fi del segle XIX va establir que tots els elements que conformen l’estructura del cos siguin ossos, òrgans, teixits, fluids i articulacions es troben relacionats de manera integral per tant, qualsevol cosa que afecti aquests elements afectarà a tot l’organisme provocant diverses molèsties que es reflectiran en l’individu. Still pensava que hi havia una relació directa entre les malalties que patien les persones i els problemes de postura del cos. Per tractar el cos de forma integral, va desenvolupar un sistema de diagnòstic que apunta a millorar la forma en què interactuen entre si tots els elements que conformen el nostre cos.

osteopatia-terapia manualErròniament se sol identificar a l’osteòpata sol pel tractament de dolors lumbars (problema que afecta el 80% de la població en algun moment de la seva vida) i per l’abordatge de la mal anomenada manipulació vertebral, el cruixit. La osteopatia o teràpia manual aborda a l’ésser humà íntegrament, sent una tècnica global que no només abasta els trastorns múscul-esquelètics, també s’ocupa de trastorns digestius com a còlon irritable, restrenyiment, acidesa, etc. Trastorns respiratoris: bronquitis, sinusitis, tos.
Trastorns d’estrès: cefalees, migranyes, ansietat, trastorns durant l’embaràs: dolor lumbar, ciàtica, dolor pèlvic, tractament del nounat com a teràpia preventiva, estrès post part, reflux, restrenyiment, dificultat per agafar-se al pit, còlic del lactant, dificultat per agafar el son.
La teràpia manual o osteopatia és un tractament que pot ser tant preventiu com curatiu, no només tracta pel que fa a teixits, sinó que també s’ocupa de la part emocional per tant podem dir que és una teràpia global.

Claudia Isaak
Psicomotricista, osteòpata, terapeuta manual

LOGO-VITALCEM-pngTerapia-manual-osteopatica-

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s